Doar pentru că Revelionul înseamnă o petrecere distractivă pentru tine, familia și prietenii tăi, compania suplimentară, muzică puternică și râsete și artificiile ulterioare din cartier se pot dovedi stresante și inducătoare de frică pentru animalele de companie.

Ajută-ți pisicile și câinii să rămână în siguranță și relaxați în timpul petrecerilor de vacanță, urmând câteva dintre sfaturile noastre enumerate mai jos.

1. Păstrează-ți animalele de companie înăuntru! Multe animale consideră că focurile de artificii, mulțimile de oameni și sunetele petrecerii pot fi copleșitoare, lăsându-le anxioase și înspăimântate. Dacă câinele sau pisica preferă să petreacă timp în interior, jucându-se liniștit, permite-i să rămână acasă în ajunul Anului Nou, unde se simte în siguranță.

2. Dacă trebuie să scoți animalul de companie afară, păstrează-l bine legat sau închis într-o ladă. Unele animale sunt curioase și ar putea dori să ajungă la mulțime sau la sursa zgomotului. Alții vor fugi de oameni ciudați și de sunete puternice în plină expansiune. Dacă câinele sau pisica ta nu au un ham sigur și crezi că s-ar putea să alunece cu ușurință dintr-un guler și o lesă, este cel mai bine ca ea să fie lăsată în siguranță acasă.

3. Dacă călătorești, petreci departe de casă și animalul tău de companie trebuie să vină cu tine, găsește un „loc sigur” pentru acesta, departe de străini, muzică tare și festivități haotice.

4. Asigură-te că animalul tău de companie nu este capabil să ia din alimente îmbibate cu alcool sau să soarbă orice tip de băuturi alcoolice rămase. Potrivit liniei de asistență pentru otrăvuri pentru animale de companie, alcoolul poate fi toxic atât pentru câini, cât și pentru pisici, având ca rezultat simptome precum salivarea, vărsături uscate, abdomenul diferit, tensiunea arterială scăzută, slăbirea și colapsul și posibila comă și moarte. Consultă-ți imediat medicul veterinar dacă suspectezi că animalul tău a ingerat orice fel de alcool.

5. Ferește-te de alimentele grase (șuncă, carne de vită și pui de grăsime și oase, de exemplu) pe care tovarășul tău cu blană le poate confunda cu un tratament deosebit de gustos. Alimentele grase pot crea probleme digestive pentru animalul tău de companie, determinându-l să sufere de vărsături, diaree și balonare. În plus, atunci când sunt rupte de dinți, oasele gătite au fost cunoscute ca rezultând rupturi ale țesuturilor intestinale, stomacale și esofagiene. De asemenea, oasele se pot bloca în jurul dinților și a maxilarelor, în esofag, stomac și intestine și pot ajunge la blocaje care necesită intervenție chirurgicală pentru a salva viața animalului tău.

6. Ferește-te de decorațiunile de Anul Nou, inclusiv de toate acele serpentine strălucitoare, zgomote, baloane strălucitoare și beteală încrețită. Animalele își folosesc gura și limba pentru a examina obiecte noi ciudate și este prea ușor și prea îmbietor să înghită acele obiecte care provoacă aceleași tipuri de probleme digestive ca în cazul oaselor.

7. Păstrează actualizate microcipurile și etichetele de vaccinare ale animalelor de companie. Petrecerile înseamnă că se deschid multe uși. Chiar dacă ai agățat cu grijă un semn pe ușa dormitorului tău care să spună „Nu deschideți” sau dacă ai animalele de companie în siguranță într-o ladă în dormitor, se întâmplă accidente. Asigură-te că etichetele de identificare ale animalelor de companie și informațiile despre microcip au adresa ta curentă și numerele de telefon.

8. Păstrează animalul la programul obișnuit de hrănire, somn și eliminare. Cu cât respectă mai mult un orar regulat, cu atât este mai puțin probabil să se simtă anxioasă.

9. Folosește terapii holistice de calmare pentru animalele de companie. Balsamul de lămâie, mușețelul, lavanda și valeriana sunt ierburi naturale care pot fi adăugate în siguranță la mesele animalului de companie pentru a relaxa nervii și a permite animalului tău să se simtă mai liniștit.

10. Discută cu medicul veterinar despre administrarea medicamentelor anti-anxietate animalului de companie în timpul vacanței. Există mai multe tipuri diferite de medicamente disponibile pentru animale. Benzodiazepinele (de obicei Valium®) acționează rapid și pot fi utilizate în funcție de necesități sau combinate cu medicamente cu acțiune mai lungă pentru un răspuns mai rapid și atunci când este nevoie de un pic mai mult ajutor. Există, de asemenea, medicamente fără prescripție medicală (în special difenhidramină sau Benadryl®) care pot fi eficiente. Te rugăm să reții: NU încerca să-ți dozezi animalul de companie cu orice tip de medicament fără a te consulta mai întâi cu medicul veterinar.

11. Exersează-ți sau joacă-te cu câinele sau pisica în timpul zilei pentru a elibera orice exces de energie și a-l ajuta să rămână calm după întuneric. Antrenamentul suplimentar îți poate ajuta animalul să se odihnească mai ușor și să adoarmă mai repede.

12. Găzduiește animalul de companie într-o cameră liniștită, departe de petrecăreți. Acestea pot provoca un exces de stres, care ar putea provoca accidente și un comportament mai puțin pozitiv care poate dăuna animalului de companie și bunurilor tale. Dacă pisica sau câinele tău este mai confortabil – sau se simte mai sigur – în cutia lui, permite-i să petreacă seara odihnindu-se cu jucăriile, jocurile sau alte distracții. Asigură-te că animalul tău de companie are apă și pisica ta are acces la o cutie de gunoi în timpul șederii sale în canisă.

13. Protejează-ți animalul de companie de sunetele artificiilor și de alte zgomote puternice care pot provoca frică și anxietate. Utilizează zgomot alb pozitiv într-o cameră liniștită (sunete de val / ploaie, muzică clasică) pentru a-ți distrage și calma animalul de companie în timpul tare al serii. Dacă pisica sau câinele tău se uită la televizor, pornește emisiunea ei preferată pentru a-l ține ocupat.

14. Poate dorești să te gândești să părăsești cartierul seara și să călătorești într-un loc mai liniștit. Dacă știi sigur că niciunul dintre sfaturile de aici nu va ajuta anxietatea severă a animalului tău de companie, împachetează lada de călătorie și toate celelalte lucruri de care vei avea nevoie pentru o noapte departe de casă și apoi plecați într-o parte mai liniștită a orașului. Ai prieteni sau familie care locuiesc într-un loc mai relaxant? Dacă nu altceva, poți găsi un hotel care să accepte animalele de companie în care să rămâneți noaptea, unde tu și cel mic cu blană vă puteți odihni confortabil și fără zgomot.

15. Mângâie-ți câinele sau pisica după cum este necesar. Îndreaptă-l și ține-l pe tovarășul tău, spălă-l dacă asta-l face să se simtă mai bine și permitei-i să doarmă sub huse, dacă asta îi calmează temerile. De asemenea, poți învăța tehnici simple de masaj care-ți vor ajuta animalul să rămână liniștit. Este ușor să găsești ghiduri despre cum să-ți masezi animalul de companie pentru a se relaxa.

16. Dacă decizi să ieși din oraș pentru sărbători și dorești să-ți lăsați animalul de companie acasă, programează o întâlnire pentru animale de companie/casă. Fiecare este instruit să aibă grijă de pisica sau câinele tău și cunoaște cele mai bune modalități de a calma animalele înfricoșate.

Te-ar putea interesa și articolele de mai jos:

Ogărului meu salvat îi miroase gura foarte rău. Jenna are aproximativ 4 ani și am adus-o de la adăpost acum aproape jumătate de an. De atunci, ea mănâncă hrană de bună calitate, dar gura ei încă miroase neplăcut. Ce aș putea face?

Ogărului meu salvat îi miroase gura foarte rău. Jenna are aproximativ 4 ani și am adus-o de la adăpost acum aproape jumătate de an. De atunci, ea mănâncă hrană de bună calitate, dar gura ei încă miroase neplăcut. Ce aș putea face?

Interlocutor: Ogărului meu salvat îi miroase gura foarte rău. Jenna are aproximativ 4 ani și am adus-o de la adăpost acum aproape jumătate de an. De atunci, ea mănâncă hrană de bună calitate, dar gura ei încă miroase neplăcut. Ce aș putea face?   Răspuns de la...

citește mai mult
Îmi fac griji pentru câinele meu în vârstă de șase ani, un amestec de teckel, care pare să fie tot timpul flămând și, din păcate, a devenit supraponderal. Ce pot face pentru a-l ajuta să-și recupereze greutatea ideală?

Îmi fac griji pentru câinele meu în vârstă de șase ani, un amestec de teckel, care pare să fie tot timpul flămând și, din păcate, a devenit supraponderal. Ce pot face pentru a-l ajuta să-și recupereze greutatea ideală?

Interlocutor: Îmi fac griji pentru câinele meu în vârstă de șase ani, un amestec de teckel, care pare să fie tot timpul flămând și, din păcate, a devenit supraponderal. Ce pot face pentru a-l ajuta să-și recupereze greutatea ideală?   Răspuns de la Imre Vargyas,...

citește mai mult
Independently verified
1942 reviews