Cu toții ne dorim ca puii noștri să trăiască o viață lungă, fericită și sănătoasă și există lucruri pe care fiecare părinte de câine le poate face pentru a ajuta la realizarea acestui lucru. Iată 10 sfaturi pentru a ajuta orice câine să se simtă mai fericit și mai sănătos.

 

1. Sterilizare sau castrare

Sterilizarea oprește o cățea să intre în călduri și poate ajuta la prevenirea cancerului de sân și a piometrului sau a infecției uterului. Castrarea unui câine mascul poate ameliora comportamentul agresiv și poate ajuta la prevenirea cancerului testicular, a bolii de prostată și a herniilor.

 

2. Vaccin

Până la vârsta de trei luni, anticorpii de protecție care trec în mod natural prin laptele matern au fost consumați, iar cățelul tău trebuie vaccinat pentru a-l proteja împotriva multor boli infecțioase comune, inclusiv leptospiroza, ciurpa și parvovirusul, precum și vaccinarea antirabică. Veterinarul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, vaccinări pentru tusea caniselor și boala Lyme. Vaccinările vor salva viața câinelui tău.

 

3. Vizitează-ți medicul veterinar

La fel ca tine, cainii au nevoie de vizite regulate la medic pentru a le asigura o sanatate buna. O verificare anuală a stării de sănătate îi oferă medicului veterinar șansa de a elimina orice boală sau probleme de sănătate din start înainte ca acestea să poată cauza probleme mari și facturi. Veterinarul va întreba despre comportamentul animalului de companie, despre obiceiurile alimentare și de exerciții fizice, în timp ce verifică statisticile vitale ale câinelui. Verificați la magazinul local de animale de companie clinici pentru animale de companie ieftine care vă pot ajuta să mențineți costurile la un nivel scăzut

 

4. Declarați război puricilor și căpușelor

Puricii pot cauza probleme de sănătate dincolo de mâncărimea pielii. Ele pot fi sursa de alergii, anemie și tenii. Din fericire, există o multitudine de produse pentru controlul puricilor disponibile, inclusiv Advantage și Frontline, două dintre cele mai populare. Aplicațiile lunare trebuie făcute în funcție de greutatea câinelui tău. Rețineți că atunci când vă pregătiți pentru războaiele cu purici, trebuie să vă tratați toate animalele de companie, nu doar pe cele în care puricii sunt evidenti.

În special, trebuie să fii vigilent în lunile mai calde și, odată cu încălzirea globală, acele luni mai calde par să dureze din ce în ce mai mult, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să extinzi acele tratamente de vară.

 

5. Tratează dirofilaria prevenind-o

Dirofilaria este foarte dificil de tratat și poate fi fatală pentru câinele tău, așa că prevenirea este cheia. A da câinelui tău o doză lunară de tabletă, cum ar fi Heartguard, poate opri dirofilaria înainte de a începe.

 

6. Exersează-ți câinele în fiecare zi

Și nu doar o excursie rapidă prin bloc. Exercițiile prin mersul pe jos și jocul cu câinele dumneavoastră îl vor menține pe micul prieten în formă fizică, sănătos din punct de vedere mental și, de asemenea, vor reduce șansele unui comportament beligerant și distructiv. Exercițiile regulate ajută, de asemenea, câinele să mențină o greutate și o inimă sănătoasă, crescând în același timp masa musculară. Cerințele de exercițiu ale câinelui vor fi diferite în funcție de rasă, sex, vârstă și sănătate.

 

7. Urmărește greutatea câinelui tău

Lipsa exercițiilor fizice și supraalimentarea este o problemă la fel de mult pentru animalele de companie, precum și pentru oameni. Câinele tău nu poate decide de câtă mișcare are nevoie sau ce fel de hrană este cel mai bine să mănânce; doar tu poți face asta. Artrita, bolile hepatice și bolile coronariene sunt doar câteva dintre problemele de sănătate cu care se confruntă un câine supraponderal.

Pentru a vă ajuta câinele să piardă în greutate, medicul veterinar vă poate recomanda o combinație de exerciții fizice și trecerea la o marcă de hrană cu conținut scăzut de calorii (hrană super premium pentru câini, cum ar fi CricksyDog), sau reducerea treptat a cantității de hrană obișnuită pe care o hrăniți câinele.

Dacă îi oferi câinelui tău nutrițiile de care are nevoie și faci și un exercițiu regulat, nimic nu te poate împiedica să te redresezi! Pentru a începe cu elementele de bază, recomandăm pentru câinii de talie mică, Juliet, iar pentru câinii de talie medie-mari, hrana hipoalergică pentru câini Ted.

 

8. Controale săptămânale de sănătate

Una dintre cele mai bune modalități de a preveni problemele de sănătate este să vă verificați săptămânal câinele. În primul rând, inspectați blana și pielea câinelui pentru umflături, fulgi sau cruste. Apoi uitați-vă în urechile și ochii câinelui pentru orice semne de roșeață sau scurgere. În cele din urmă, urmăriți orice schimbare în obiceiurile alimentare sau de băut. Dacă ceva diferă de ceea ce este normal pentru acesta, consultați-vă medicul veterinar.

 

9. Stați departe de alimentele periculoase

Centrul de control al otravirii animalelor ASPCA a întocmit o listă de alimente care ar putea fi periculoase, chiar otrăvitoare pentru câinele dumneavoastră: băuturi alcoolice, ciocolată, avocado, cafea, alimente grase, nuci de macadamia, alimente stricate sau mucegăite, ceapă și praf de ceapă, struguri și stafide , sare, usturoi, aluat de drojdie și produse îndulcite cu xilitol. Postați această listă și asigurați-vă că familia dumneavoastră și toți îngrijitorii sunt conștienți de ea.

 

10. Spală-l pe dinți!

Respirația urat mirositoare poate fi un semn al problemelor cu dinții sau gingiile. Particulele de alimente, saliva și bacteriile cunoscute sub numele de placă se pot acumula pe gingii și dinți și pot provoca infecții. Dacă nu tratați acest lucru, infecția poate duce la carii dentare și chiar se poate muta în fluxul sanguin și poate afecta inima, plămânii, ficatul, rinichii, oasele și articulațiile animalului de companie. Inspectați dinții și gingiile săptămânal și verificați cu medicul veterinar instrucțiuni despre periajul regulat cu pastă de dinți.

Te-ar putea interesa și articolele de mai jos:

Independently verified
2198 reviews