Când ceva nu este în regulă, iubiții noștri însoțitori canini nu au luxul de a ne putea spune ce îi deranjează. Nu folosesc cuvinte cel puțin. Există mai multe moduri în care puii noștri ne spun în secret că sunt stresați. Ei comunică cu noi nonverbal prin limbajul corpului și acțiunile lor.

1. Blana lor

Sunt un părinte mândru al unui chihuahua de 5 kg, așa că acesta este primul semn pe care îl observ când este stresată. Dacă câinele tău tremură ca o frunză, evident că este ceva în neregulă. Uneori, câinii se agită și din alte motive. De exemplu, ar putea fi reci sau bolnavi.

2. Olița

Chiar și cei mai ascultători căței bine antrenați sunt predispuși la această problemă. Când puii noștri sunt speriați, este obișnuit ca aceștia să piardă controlul vezicii urinare. De asemenea, pot pierde controlul intestinului. Ca părinți ai câinilor, majoritatea dintre noi știm că câinii noștri sunt ca niște copii. Puii noștri iubiți pot fi foarte copii. La fel cum copiii au uneori „accidente”, puii noștri nu diferă!

3. Plânsetele

Este instinctiv ca câinii să plângă când încearcă să ne spună ceva. Este propriul lor mod de a se exprima. Adesea, poate fi drăguț când puiul nostru se plânge să ne anunțe că dorește atenția noastră. Cu toate acestea, acest comportament nu este întotdeauna drăguț și inocent. Câinii adesea plâng când sunt stresați (din nou, gândiți-vă la cabinetul veterinar!). Puii de lup se plâng mamei pentru a-și exprima ceea ce vor sau au nevoie. Deci, puii noștri iubiți nu sunt diferiți. La fel ca și lupii, puii vor plânge pentru a-și exprima nevoia.

4. Își schimbă dispoziția

Ochii câinilor noștri sunt foarte expresivi. Când sunt speriați, pot avea ochi jalnici și căzuți. ATENȚIE: „ochii de cățeluș” pot fi, de asemenea, un truc folosit pentru a-ți fura acel burger din mâini! Puii noștri sunt deștepți; folosesc acest lucru în avantajul lor. „Chihuahua mea îmi oferă acest aspect în fiecare zi când mănânc. Uneori, puteți vedea chiar o lacrimă sau două … aww! ” Dacă ochii puiului tău sunt neobișnuit de lucioși, este posibil să încerce să-ți spună că ceva nu este în regulă.

5. Își strâng coada

Majoritatea dintre noi știm acest semn. Când își bagă coada între picioare, câinele tău spune literalmente „Te rog să nu mă rănești”. Când puii prezintă acest comportament, ei încearcă de fapt să se apere. Practic îi spune amenințării să-l ignore, așa că amenințarea îl poate lăsa singur. În acest caz, câinele tău poate spune: „Vezi? Nu sunt o amenințare pentru tine.” Am văzut câțiva câini făcând asta când sunt prinși acționând.

Gândește-te la asta pentru un minut: când a fost ultima oară când cățelul tău a avut un „accident” pe covor? Sau, când ți-ai surprins ultima dată cățelul făcând ceva ce nu ar trebui să aibă? Știm cu toții aspectul hilar „Eu sunt vinovat” pe care ni-l oferă atunci când au rupt ceva în bucăți. Unii pui își vor băga coada între picioare. În acel moment, ei sunt cei „supuși” și s-ar putea să vă spună: „Știu că ceea ce am făcut a fost greșit. Îmi pare rău. Susțin ceea ce am făcut. ”

6. Se ascund

Uneori, câinii noștri se ascund undeva când sunt stresați. Cred că Revelionul este exemplul perfect. Oamenii se bucură de această zi uitându-se la artificii. Cu toate acestea, majoritatea câinilor sunt total stresați. Zgomotul puternic al artificiilor îi fac să îi doară urechile. Urechile drăguțe ale puilor sunt extrem de sensibile, deoarece pot auzi la frecvențe mult mai mari. Mulți câini răspund la sunete înfricoșătoare ascunzându-se sub mese și scaune. Din păcate, unii sunt atât de necăjiți de focurile de artificii încât intră în panică și fug. În această perioadă specială a anului, majoritatea adăposturilor sunt extrem de ocupate cu câini înspăimântați, „vagabonzi”.

Când orice situație vă stresează câinele, asigurați-vă că sunt în siguranță. O modalitate bună de a face acest lucru este blocarea sunetului puternic prin utilizarea unui dispozitiv de anulare a zgomotului, cum ar fi un aparat de zgomot alb sau chiar un player de muzică. Unii părinți ai câinilor fac un pas mai departe folosind uleiuri esențiale (cum ar fi lavanda) pentru a-și liniști animalele de companie. Dacă alegeți să faceți acest lucru, ATENȚIE – nu toate uleiurile esențiale sunt sigure pentru câini.

7. Se cuibăresc în poala ta

Din nou, câinii noștri sunt ca niște copii în multe feluri. Câinii sunt atașați de noi și se uită la noi pentru confort și liniște atunci când sunt stresați. Așa cum ne protejează, trebuie să îi protejăm. Aici nu vorbesc doar despre „câinii de statură mică”; nici câinii mai mari nu fac excepție.

Fi conștient

Trebuie să avem grijă de câinii noștri atunci când sunt stresați, în același mod în care au ei grijă de noi. A fi părinte este una dintre cele mai satisfăcătoare experiențe pe care le putem trăi pe acest pământ. Când câinii sunt stresați, părinții buni vor face tot posibilul pentru a-i distrage atenția și a-i mângâia. Din păcate, nu ne putem controla mediul în orice moment, deci este imposibil chiar și pentru cei mai buni părinți de pui să-și protejeze câinii tot timpul de stres. Viața, după cum știm, este imprevizibilă. Așadar, atunci când apar acele situații stresante, este înțelept să îți protejezi bebelușul cu blană în cel mai bun mod posibil – știind ce „semne” arată, trebuie să ai grijă atunci când este stresat.

Te-ar putea interesa și articolele de mai jos:

Îmi fac griji pentru câinele meu în vârstă de șase ani, un amestec de teckel, care pare să fie tot timpul flămând și, din păcate, a devenit supraponderal. Ce pot face pentru a-l ajuta să-și recupereze greutatea ideală?

Îmi fac griji pentru câinele meu în vârstă de șase ani, un amestec de teckel, care pare să fie tot timpul flămând și, din păcate, a devenit supraponderal. Ce pot face pentru a-l ajuta să-și recupereze greutatea ideală?

Interlocutor: Îmi fac griji pentru câinele meu în vârstă de șase ani, un amestec de teckel, care pare să fie tot timpul flămând și, din păcate, a devenit supraponderal. Ce pot face pentru a-l ajuta să-și recupereze greutatea ideală?   Răspuns de la Imre Vargyas,...

citește mai mult
Independently verified
1936 reviews